De er grove og varme…

Oppskriften til grove pitabrød!

3 dl lunkent vann

25 g ferskgjær (en halv pakke tørrgjær)

1 ts salt

400 g fullkornshvetemel

 

Ha lunkent vann i en bolle og rør til gjøren er oppløst.

Ha i salt og mel og elt deigen til den er smidig. Del deigen opp i 8 biter og rull hver bit til en bolle. Deretter kan du legge dem til heving under et kjøkkenhåndkle.

Ha litt mel på plassen du skal bake ut og kjevl ut hver bolle til en sirkel på ca.20 cm i diameter. Legg de på to stekebrett/rister dekket med bakepapir, legg et kjøkkenhåndkle over og la dem heve i 30 minutter.

 

Varm opp ovnen til 250 grader og stek pitabrødene midt i ovnen i 6-8 minutter. (varierer fra stekeovn til stekeovn) Pitabrødene skal blåse seg opp og bli hule inni.

Legg de ferdig pitabrødene inni et kjøkkenhåndkle slik at de faller sammen og blir myke og gode.

Lykke til med oppskriften,mine ble ikke særlige vellykket dessverre! De blåste seg dårlig opp…deigen ble også litt vel klissete. (men det er bare å bruke en liten ss olje og istedet for å ta bare fullkornshvetemel anbefaler jeg å ta 1 dl vanlig mel,mulig de huler seg mer ut da)

Men mannen synes de var kjempegode da, det er det som betyr noe 😉

Jeg skal i hvert fall prøve oppskriften med min egen vri neste gang 😉

Anbefaler å spise pitabrød med råkostsalat med litt sitronsaft på inni forresten,det er nydelig 🙂

LYKKE TIL 🙂

 

image

Enjoy 😉

Advertisements


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s